باسمه تعالي

« اساسنامه  انجمن صنفي كارفرمايي  شرکت های خدمات بار هوایی»

فصل يكم

كليات

ماده 1: به استناد مادة 131 قانون كار جمهوري اسلامي ايران و در اجراي”آيين‌نامه چگونگی تشکیل، حدود وظایف و اختیارات و نحوه عملکرد انجمن‌هاي صنفي وكانون هاي مربوط” مصوب هیات محترم وزیران، مجمع عمومی، مفاد اساسنامه انجمن صنفی شرکت های خدمات بار هوایی را که از این پس در این اساسنامه انجمن صنفی خوانده می شود، تصویب نمود. اجرای موارد مندرج در این اساسنامه برای تمام اعضا الزامی است.

 

ماده 2: هدف از تشکیل انجمن صنفی

حفظ حقوق و منافع مشروع و قانوني و برنامه ریزی و اقدام برای بهبود وضع اقتصادي اعضا (کارفرمایان) كه خود متضمن حفظ منافع جامعه نيز باشد.

ماده 3: مرجع نظارت بر عملکرد انجمن صنفی وزارت است.

ماده 4: منظور از وزارت، حسب حوزه جغرافیایی انجمن صنفی، اداره کل سازمان های کارگری و کارفرمایی و یا ادارات کل  تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان ها می باشد.

 

فصل دوم

تاسیس

ماده 5: نام، حوزه جغرافیایی و اقامتگاه قانونی، اعضای انجمن صنفی

  1. نام: انجمن صنفي کارفرمايي شرکت های خدمات بار هوایی که در اين اساسنامه به اختصار «انجمن صنفي» ناميده مي‌شود. 

تبصره: تغییر نام و عنوان انجمن صنفی با رعایت مقررات بلامانع است. 

  1. حوزه جغرافیایی؛ اقامتگاه قانونی و نشانی دفتر انجمن صنفی: حوزه جغرافیایی؛ اقامتگاه قانونی و نشانی دفتر انجمن صنفی: حوزه جغرافیایی انجمن صنفی برای پذیرش عضو و فعاليت، فرا استانی (مطابق تقسیمات کشوری ابلاغی وزارت کشور) بوده و اقامتگاه قانونی آن در استان تهران، شهرستان تهران، بزرگراه محمدعلی جناح، میدان دوم صادقیه، مجتمع گلدیس، طبقه 11، واحد 1112، کدپستی 1451796915 مي باشد.  

تبصره1: هرگونه تغییر در جغرافیای فعالیت، اقامتگاه قانونی و یا نشانی دفتر انجمن صنفی صرفا با مصوبه مجمع عمومی ممکن است. مجمع عمومی می تواند اختیار تغییر نشانی دفتر انجمن صنفی را به هیات مدیره تفویض نماید.

تبصره 2: چنانچه در هر یک از فعالیت های تخصصی و حوزه های جغرافیایی فرااستانی انجمن صنفی (موضوع تبصره های ذیل ماده 15 آیین نامه چگونگی تشکیل، حدود وظایف و اختیارات و نحوه عملکرد انجمن های صنفی و کانون های مربوط) تأسیس شود، این انجمن صنفی موظف است ظرف مدت 6 ماه ضمن برگزاری مجمع عمومی فوق العاده، عنوان و حوزه جغرافیایی خود را اصلاح نماید. در صورت عدم اقدام، وزارت می تواند راساً تغییرات این موارد را ثبت نماید.

 

ماده 6: وظايف و اختیارات انجمن صنفي

  1. استيفاي حقوق و خواست هاي مشروع و قانوني اعضا از طريق ايجاد زمينه‌هاي مساعد به منظور نيل به اهداف انجمن صنفی
  2. جمع آوري اطلاعات، بررسي و تحقيق درباره مشكلات، شناخت نيازها و اولويت ها
  3. برنامه ريزي براي تامين نيازها، توسعه و گسترش فعاليت ها
  4. ارتقاي بهره وري منابع و ظرفيت توليد، انتقال و نوآوري تكنولوژي
  5. سعي در بهبود كيفيت توليد و بررسي، شناخت و استقرار روش هاي نوين كنترل كيفيت
  6. هماهنگي درآموزش و ارتقاي مهارت اعضا و همكاري با وزارت و ساير دستگاه ها و نهادهاي ذي ربط براي انجام آموزش هاي مربوط به حفاظت فني و بهداشت كار
  7. انجام تحقيقات لازم و ارائه نظر مشورتي و حقوقي درخصوص تهيه لوايح دفاعیه و طرح هاي مربوط به قوانين كار و تامين اجتماعي و مسائل رفاهي و حقوق قانوني كارفرمايان به مراجع ذي ربط
  8. دریافت وروديه، حق عضويت و كمك هاي مالي داوطلبانه مطابق اساسنامه
  9. تأسيس، تقويت و گسترش شركت هاي تعاوني و صندوق تعاون و قرض الحسنه مرتبط با وظايف انجمن صنفي به منظور برخورداري اعضا از تسهيلات بيشتر
  10. حمايت و دفاع از حقوق و منافع صنفي و حرفه‌اي اعضا از طريق ارايه پيشنهاد و جلب پشتيباني مراجع و سازمان هاي دولتي و ملي نسبت به اهداف انجمن صنفی
  11. خريد، فروش و تملك اموال منقول و غيرمنقول انجمن صنفي به نام و به حساب انجمن صنفي (مشروط برآنكه به قصد تجارت و کسب نفع نباشد) 
  12. عضويت در كانون انجمن‌هاي صنفي مربوط با رعايت مقررات قانوني
  13. همكاري با ساير تشكل‌هاي صنفي و انجام ساير وظايف و اختياراتي كه به موجب مقررات قانوني بر عهدة انجمن هاي صنفي قرار داده شده يا خواهد شد.
  14. همكاري با دستگاه هاي اجرايي و مراجع ذي ربط جهت حسن اجراي قوانين و مقررات مربوط و پیگیری امور مرتبط با اعضا از دستگاه ها و نهادهای ذیربط به طور مستقیم یا از طریق وزارت
  15. قبول مسئوليت و همكاري با وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادهاي رسمي در انجام وظايف و تكاليفي كه اين دستگاه ها به انجمن هاي صنفي محول مي كنند و ارائه مشورت هاي لازم به آن ها
  16. ايجاد ارتباط با تشكل ها و سازمان هاي مرتبط با وظايف انجمن صنفی در داخل و يا خارج از كشور در چارچوب فعاليت هاي صنفي و قوانين و مقررات كشور
  17. شركت در مذاكرات حرفه اي با ساير سازمان هاي كارفرمايي ذي ربط و برنامه ریزی و پیگیری انعقاد پيمان هاي دسته جمعي فی مابین اعضا و کارگران آن ها

تبصره: فعالیت هایی (علاوه بر موارد فوق) که مستلزم اخذ مجوز از مراجع قانونی باشد، پس از اخذ مجوز از دستگاه ذیربط اجرایی خواهد شد.

فصل سوم

شرايط عضويت، تعليق، سلب عضويت و منابع مالي

ماده7: شرايط عضويت

كليه اشخاص حقيقي و یا حقوقي در صورت دارا بودن شرايط زير مي‌توانند به عضويت انجمن صنفي درآيند:

  1. تابعيت جمهوری اسلامی ایران
  2. پذیرش و رعایت مفاد این اساسنامه 
  3. استقرار در حوزه جغرافیایی فعالیت انجمن صنفی
  4. ارائه مستندات معتبر مبني بركارفرما بودن مطابق قانون كار(درحرفه یا صنعت مربوط)
  5. مجوز معتبر فعالیت درحرفه یا صنعت مربوط
  6. اشتغال در حرفه یا صنعت مربوط
  7. پرداخت وروديه و حق عضويت مطابق مفاد این اساسنامه

تبصره1: كليه واجدان شرايط مي‌توانند آزادانه عضويت انجمن صنفی را بپذيرند و هيچ شخصی را نمي‌توان به عضويت در انجمن صنفي مجبور يا از قبول عضويت آن منع نمود. در صورت دارا بودن همه شرایط موضوع این ماده، و ارائه تقاضای مکتوب، هیات مدیره مکلف به پذیرش عضویت متقاضی می باشد.

تبصره2: در صورت احراز شرایط موضوع این ماده و تکمیل مدارک عضویت، هیات مدیره مکلف است ظرف 20 روز از ثبت تقاضا در دفتر انجمن صنفی، پذیرش عضویت را به صورت مکتوب به متقاضی عضویت اعلام نماید. 

تبصره3: در صورت عدم احراز شرایط موضوع این ماده و یا نقص مدارک عضویت، هیات مدیره مکلف است ظرف 20  روز از ثبت تقاضا در دفتر انجمن صنفی، عدم پذیرش عضویت را به صورت مکتوب و در قبال اخذ رسید به متقاضی عضویت اعلام نماید. متقاضی عضویت موظف است حداکثر ظرف 10 روز از دریافت نامه هیات مدیره نقص مدارک را و یا اعتراض خود به عدم پذیرش عضویت را در دفتر انجمن ثبت نماید.

تبصره 4: در صورت عدم پذیرش عضویت (به دلیل عدم احراز شرايط) یا تعلیق هر یک از اعضا از عضویت، این اشخاص می توانند اعتراض خود را در دفتر انجمن صنفی ثبت و رسید آن را دریافت کنند. هیات مدیره مکلف است در اولین جلسه مجمع عمومی با درج دستور موضوع در آگهی برگزاری مجمع اعم از عادی یا فوق العاده که فاصله زمانی آن نباید بیش از سه ماه از تاریخ عدم پذیرش عضویت یا ابلاغ تعلیق عضو باشد، موضوع را مطرح تا اتخاذ تصمیم شود. تصميمات مجمع عمومی مذکور در اين زمينه قطعي است. عدم درج موضوعات فوق در دستور جلسه مجمع عمومی مانع طرح و رسیدگی آن در مجمع عمومی نخواهد بود. در هر صورت (حتی عدم پذیرش و ثبت اعتراضات یاد شده توسط دفتر انجمن صنفی) هیات رییسه موظف به بررسی و اتخاذ تصمیم توسط حاضران در مجمع و درج تصمیم متخذه در صورتجلسه مجمع می باشد.

تبصره 5: اعضا مکلف هستند تغییرات آدرس، کد پستی و تلفن خود را کتباً به دبیرخانه انجمن صنفی ارسال  نمایند. در غیر این صورت آخرین نشانی اعلام شده به انجمن صنفی ملاک عمل خواهد بود، ضمناً اشخاص حقوقی عضو انجمن صنفی مکلف هستند علاوه بر موارد فوق، آخرین آگهی روزنامه رسمی خود مبنی بر تغییر مدیران را به انجمن صنفی اعلام نمایند. 

 

ماده 8: موارد تعليق و یا سلب عضویت در انجمن صنفي

  1. چنانچه هر يك از اعضا در مدت حداكثر یک ماه بعد از موعد مقرر (زمان های معین شده در این اساسنامه و یا مهلت های ابلاغی توسط هیات مدیره) از پرداخت حق عضويت خودداري نمايد، پس از تصویب موضوع در جلسه هیات مدیره، از طرف مسئولان انجمن صنفی با امضای یکی از صاحبان امضای مجاز (اوراق عادی) به وی اخطار کتبی داده می شود. چنانچه پس از اخطار کتبی( از طریق نمابر با دریافت رسید یا پست سفارشی)، حداکثر ظرف یک ماه اقدام به پرداخت حق عضویت معوقه ننماید، هيات مديره موظف است عضويت شخص مذکور را در انجمن صنفي به حالت تعليق درآورد. در هر صورت رفع تعلیق یا اخراج (به استثناء اعضای هیات مدیره) از اختیارات مجمع عمومی تشکل می باشد. (تعیین وضعیت اعضای هیات مدیره درخصوص تعلیق و مصادیق آن بر عهده بازرس انجمن صنفی است و در صورت تعلیق هیات مدیره با نظر مکتوب بازرس، عضو تعلیق شده از هرگونه مشارکت در اتخاذ تصمیمات انجمن صنفی تا تعیین تکلیف موضوع در مجمع عمومی محروم می شود). 
  2. عدم رعایت تکالیف مصرح در این اساسنامه (به استثنای بند 5 همین ماده) با ذکر مصادیق از سوی هر یک از اعضا، سبب تعلیق ایشان می شود. در اعمال تعلیق عضویت اعضا، طی فرایند تشخیص توسط هیات مدیره و تایید توسط بازرس الزامی است.
  3. تشخیص و اعلام عدم رعایت مفاد این اساسنامه توسط اعضای هیات مدیره با ذکر مصادیق و ارایه مستندات بر عهده بازرس یا بازرسان است و در صورت عدم اقدام بازرس یا بازرسان یک چهارم اعضای انجمن صنفی می توانند با ارایه مستندات موضوع را به صورت مکتوب به وزارت اعلام نمایند. در این حالت وزارت پس از بررسی و احراز نقض مفاد اساسنامه توسط هیات مدیره مطابق مقررات اقدام متقضی را به عمل خواهد آورد.
  4. عدم رعایت مفاد این اساسنامه توسط بازرس با اعلام هر یک از اعضای هیات مدیره و یا  نماینده یک چهارم، اعلام به وزارت و حسب بررسی تشخیص نهایی وزارت سبب سلب عضویت بازرس می شود.
  5. صدور آرای قطعی از سوی مراجع قضایی کشور مبنی بر محرومیت از حقوق اجتماعی سبب سلب عضویت می شود.
  6. تعطیلی کارگاه و یا عدم اشتغال بیش از 3 ماه در فعالیت مربوط سبب سلب عضویت می شود.
  7. در صورتی که اعضای هیات مدیره، بازرس مشمول سلب عضویت شوند به طور خودکار سمت خود را از دست می دهند. لذا از تاریخ سلب عضویت حق ندارد به هیچ وجه در امور انجمن صنفی مداخله نمایند.
  8. با توجه به شرایط پیش بینی شده، تعلیق عضویت اعضا ( به استثنای اعضای هیات مدیره و بازرس انجمن صنفی) از اختیارات هیأت مدیره می باشد و انجمن صنفی موظف است موضوع تعلیق را کتباً و با ارسال از طریق پست سفارشی و یا نمابر و اخذ رسید به اعضای تعلیقی اعلام نماید. عدم اخذ رسید و یا عدم ارایه رسید پست سفارشی، به معنای عدم تعلیق تلقی می شود. 
  9. تعلیق بازرس در چارچوب این اساسنامه برابر با سلب عضویت وی می باشد که با نظر وزارت و پس از دریافت مدارک و مستندات تخلف وی محقق خواهد شد.

 

ماده 9: منابع مالي انجمن صنفي و محل هزینه کرد آن

منابع مالی:

الف) وروديه: براي هر عضو که فقط يك بار از طریق واریز به حساب انجمن صنفی پرداخت می گردد و مبلغ آن توسط مجمع عمومي عادي معين مي شود. 

ب) حق عضويت سالانه: مبلغ آن توسط مجمع عمومي عادي تعيین مي گردد و هر عضو مکلف است هر سال نسبت به واریز آن به حساب انجمن صنفی اقدام نماید.

كليه اعضا بايد حق عضويت خود را به حساب بانكي كه انجمن صنفي تعيين و اعلام مي‌كند، واريز و رسيد بانكي را به دفتر تشکل در ازای اخذ رسید تحویل نمايند. این حساب الزاماً باید به نام انجمن صنفی باشد.

مبالغي كه به عنوان وروديه و حق عضويت دريافت مي‌شود، قابل استرداد نيست.

ج) كمك ‌هاي مالي داوطلبانه

د) ساير منابع قانوني

فعالیت های اقتصادی انجمن صنفی که در راستای ارایه خدمات به اعضا انجام می شود نباید جنبه تجاری داشته باشد. درآمد حاصل از این فعالیت ها (عرضه خدمات به اعضا) بین اعضا تقسیم نمی شود. بدیهی است کلیه درآمدهای حاصل از خدمات مذکور و صرف آن ها که صرفا در توسعه اهداف انجمن صنفی مجاز است؛ از طریق حساب بانکی انجمن صنفی اعمال خواهد شد.

محل هزینه کرد درآمد:

 هيات مديره نمي‌تواند منابع مالي انجمن صنفي را خارج از حدود مقرر در اين اساسنامه به مصرف برساند.

 

فصل چهارم

اركان

ماده 10: اركان انجمن صنفي

  1. مجمع عمومي
  2. هيأت مديره
  3. بازرس يا بازرسان

 

ماده 11: مجامع عمومي عادی و فوق العاده

  1. مجمع عمومي كه عالي‌ترين ركن انجمن صنفي است، از اجتماع اعضای حقيقي و نمايندگان اعضاي حقوقي واجد شرایط به دو صورت عادي و فوق العاده تشكيل مي گردد. 
  2. منظور از نمایندگان اعضای حقوقی، مدیر عامل یا یکی از اعضای اصلی هیات مدیره یا فردی است که توسط صاحبان امضاي مجاز به صورت کتبی (حداقل 3 روز کاری قبل از مجمع به برگزارکننده مجمع) معرفی شده باشد. 
  3. براي تشكيل مجامع عمومي، هيات مديره موظف است نسبت به دعوت اعضا به وسيله درج آگهی در روزنامه کثیر الانتشار مصوب مجمع یا دعوتنامه کتبی (یا هردو با تصویب مجمع عمومی) كه در آن، تاریخ، ساعت، مكان تشكيل و دستور جلسه به طور روشن قيد شده؛ اقدام نمايد. از تاريخ دعوت اعضا تا تشكيل مجمع عمومي و همچنين بين دو مرحله مجمع عمومي، بايد حداقل 20 روز کاری فاصله باشد و حداكثر اين بازه زمانی نبايد از 45 روز کاری تجاوز نمايد.
  4. در صورت توقف انتشار روزنامه کثیرالانتشار معین شده و یا عدم امکان دعوت اعضا به شیوه مصوب در مجمع عمومی، دعوت اعضا جهت برگزاری مجمع عمومی با پیشنهاد برگزار کننده پس از هماهنگی و تایید وزارت به صورت دعوت نامه کتبی و ارسال آن از طریق پست سفارشی با اخذ رسید به آخرین نشانی اعلامی اعضا انجام می شود. 
  5. دعوت مجامع عمومي به استثنای تبصره 2 ماده 10 آیین نامه چگونگی تشکیل، حدود وظایف و اختیارات و نحوه عملکرد انجمن های صنفی و کانون های مربوط؛ با تصويب و بر عهده هيات مديره خواهد بود. در صورت عدم اقدام هیات مدیره، ظرف حداکثر 10 روز کاری پس از وصول درخواست مکتوب بازرس یا یک چهارم اعضا، درخواست کننده می تواند راساً نسبت به دعوت مجامع عمومي با هماهنگی وزارت اقدام نماید. در هر صورت هیات مدیره مکلف است ضمن همکاری با برگزارکننده مجمع کلیه اطلاعات انجمن صنفی از جمله فهرست اعضای واجد شرایط و فهرست اعضای تعلیقی و سایر موضوعاتی که مرتبط با برگزاری مجامع عمومی می باشد را در اختیار برگزار کننده مجمع قرار دهد.
  6. دعوت كنندگان مجامع عمومي، مكلف می باشند موضوع، مکان و تاريخ تشكيل مجمع عمومي را حداقل20 روز کاری پيش از تشكيل، طي دعوتنامه كتبي به وزارت اعلام  نمايند.
  7. در فاصله زمانی بین انتشار آگهی دعوت و برگزاری مجامع عمومی، ایام تعطیل، روز انتشار آگهی و روز برگزاری مجامع عمومی جزو مهلت های قانونی محاسبه نمی شود. 
  8. اخذ راي در جلسات مجامع عمومي علني است مگر در مورد انتخاب هيات مديره، بازرسان و ساير مواردي كه همان مجمع عمومي تصويب نمايد که به طور كتبي و مخفي به عمل خواهد آمد.(تصمیمات مجمع عمومی درخصوص هر یک از دستورات جلسه به شرط مشارکت اکثریت مطلق حاضران معتبر می باشد). منظور از تعداد حاضران، فهرست امضا شده حاضران در مجمع عمومی است که جلسه مجمع عمومی را رسمیت می بخشند.
  9. در صورتی که در مجامع عمومی، اخذ آرا به صورت علنی و غیرمکتوب انجام شود و توسط حاضرین، در رای گیری تشکیک شود، با تایید هیات رییسه، رای گیری درخصوص موضوع به صورت کتبی تکرار می شود. چنانچه این تشکیک درخصوص اخذ رای برای انتخاب هیات رییسه باشد، با تایید ناظر وزارت رای گیری به صورت کتبی تکرار می شود.
  10. هریک از اعضای حقیقی و یا حقوقی انجمن صنفی می تواند یکی دیگر از اعضا را به طور کتبی به وکالت خود به مجمع عمومی معرفی نماید و هر عضو می تواند منحصرا وکالت فقط یک عضو از اعضای مجمع را عهده دار شود. (در صورت عادی بودن وکالت نامه ها، اشخاص حقوقی موظف اند وکالت نامه ها را قبل از برگزاری مجامع مذکور با سربرگ و امضای مجاز خود و اشخاص حقیقی نیز به انضمام وکالت نامه گواهی امضای دریافتی از دفترخانه اسناد رسمی، را به دبیرخانه انجمن تحویل دهند) اعضا موظفند حداقل 72 ساعت قبل از برگزاری مجامع، وکالت نامه های موضوع این بند را به برگزارکننده مجمع تحویل و رسید آن را دریافت نمایند. برگزارکننده مجمع عمومی مکلف است اطلاعات این اشخاص و وکالت نامه های دریافتی را در روز مجمع و قبل از ورود به دستورجلسه جهت تطبیق به هیات رییسه تحویل نماید. درج عنوان وکالت در متن وکالتنامه الزامی است. 
  11. وکیل عضو در مجمع عمومی، کلیه حقوق موکل خود را دارا می باشد، مگر اینکه موکل در متن وکالت نامه محدودیتی در نظر گرفته باشد. 
  12. اجرای دقیق آیین نامه های برگزاری مجامع که توسط وزارت تنظیم و ابلاغ می شود لازم الاجرا است. 
  13. برگزارکننده مجامع موظف است، مجامع عمومی به صورت مجازی(غیرحضوری) را در آگهی دعوت درج نماید.
  14. از زمان اعلام رسمیت جلسه در مجامع عمومی، اعضای غیر عضو به استثنای افرادی که در برگزاری مجامع عمومی دخیل هستند حق حضور در مجمع عمومی را ندارند. 
  15. در صورتی که مجمع عمومی حداکثر تا یک ساعت به نصاب نرسد، برگزارکنندگان موظفند عدم حصول نصاب مجمع را اعلام و ضمن تنظیم و تایید صورتجلسه عدم حصول نصاب صورتجلسه را به امضای ناظران برسانند و رونوشت آن را کتباً به وزارت منعکس کنند. چنانچه جهت پذیرش ورود به مجمع عمومی پس از یک ساعت اعضا در انتظار باشند، با نظر ناظر اعزامی از سوی وزارت پذیرش ادامه خواهد یافت.
  16. چنانچه مدارک انتخابات و مصوبات مجامع عمومی ظرف 2 ماه جهت ثبت به وزارت ارایه نگردد، مصوبات مجمع عمومی قابل ثبت نبوده و می بایست تشریفات قانونی جهت برگزاری مجدد مجمع عمومی اجرا گردد.
  17. مجمع عمومی صرفا به مواردی که در دستور جلسه آگهی منتشره و یا دعوت نامه های صادره به همان ترتیب که در آگهی یا دعوتنامه درج شده است، رسیدگی و در باره آن اتخاذ تصمیم می کند.

تبصره: تعلیق اعضا یا عدم پذیرش تقاضای عضویت متقاضیان از این بند مشتثنی می باشد.

 

ماده 12: مجمع عمومی عادی

  1. مجمع عمومي عادي هر سال يك بار با حضور دست كم نصف بعلاوه يك اعضا رسميت مي يابد. چنانچه بار اول به نصاب لازم نرسد؛ براي بار دوم به همان ترتيب دعوت و با حضور تعداد یک سوم اعضا رسميت خواهد يافت.
  2.  مجمع عمومي عادي در مواقع ضروري بنا به تشخيص و دعوت هيات مديره يا بازرسان يا يك چهارم اعضا به طور فوق العاده تشكيل مي گردد. اين مجمع نيز داراي همان وظايف و اختيارات مجمع عمومي عادي مي باشد و ترتيب دعوت و تجديد دعوت و نصاب آن نيز، همانند مجمع عمومي عادي خواهد بود.
  3. تصميمات مجمع عمومي عادي در كليه مراحل، با اكثريت نصف بعلاوه يك آرای حاضران معتبر است. لیکن انتخاب هیات رییسه مجمع، انتخابات هیات مدیره و بازرسان یا هیات داوری با اکثریت  نسبی آرای حاضران معتبر می باشد. 
  4. گزارش های مالی و سایر مواردی که مستلزم بررسی قبلی اعضا می باشد، همزمان با دعوتنامه به طریق مقتضی در دسترس اعضا قرار گیرد. اعضا (شخصاً و یا به واسطه وکیل با وکالت نامه رسمی از دفاتر اسناد رسمی) صرفاً حق مطالعه و یادداشت برداری از این گزارش دارند. 
  5.  بازرس یا بازرسان اصلی می توانند از محتوای مصوبات هیات مدیره و یا اسناد مدارک انجمن با اخذ رسید به دفتر انجمن رونوشت تهیه کنند.
  6. پس از به حد نصاب رسيدن تعداد اعضاي حاضر و اعلام رسميت جلسة‌ مجمع عمومي توسط رئيس يا يكي از اعضای هیات مدیره یا دیگر برگزارکنندگان مجمع عمومی بلافاصله هيات ریيسه و مجمع عمومي شامل حداقل5 نفر، مركب از يك ریيس، يك منشي و 3 ناظر از بین اعضای واجد شرایط با رأي اكثريت حاضران در مجمع انتخاب و ادارة‌ جلسه را بر عهده خواهند گرفت. این رای گیری به صورت غیر مکتوب انجام می شود.

 

ماده 13: وظایف و اختیارات مجمع عمومی عادی

  1. بررسی و رسیدگی به گزارش عملکرد هیات مدیره و بازرسان و اتخاذ تصمیم نسبت به تصویب یا رد گزارش های یاد شده و یا پیشنهادهای مربوط به برنامه های آتی انجمن صنفی
  2. بررسی گزارش مالی هیات مدیره که توسط خزانه دار قرائت می شود و اتخاذ تصمیم در مورد تصویب یا عدم تصویب آن و همچنین تصویب یا عدم تصویب بودجه پیشنهادی سال مالی بعد

تبصره: در صورت عدم تصویب گزارش مالي توسط مجمع عمومي، مطابق بند 11 ماده 23 این اساسنامه عمل خواهد شد.

  1. تصویب سیاست های کلی و تعیین خط مشی و برنامه های آتی انجمن صنفی
  2. تعيين نحوه اطلاع رساني به اعضا (درخصوص صورتجلسات، گزارش های مالی، بخشنامه ها و …)
  3. بررسي و تصويب يا رد پذیرش متقاضيان عضويت در انجمن صنفي به طور مستند و مستدل
  4. رسيدگي نهايي به اعتراض كساني که طبق اين اساسنامه، از عضويت انجمن صنفي معلق يا سلب عضويت شده اند (موضوع ماده 8 اساسنامه)
  5. بررسی و تصویب تفويض اختيار به هيات مديره در مورد انعقاد پيمان هاي دسته جمعي در جهت استيفاي حقوق و خواست هاي قانوني اعضا
  6. انتخاب و عزل انفرادی یا دسته جمعی هيات مديره و بازرسان انجمن صنفي
  7. تعيين ميزان وروديه و حق عضويت اعضا و يا تغيير آن
  8. تعیین روزنامه کثیرالانتشار برای درج آگهی های انجمن صنفی

 

ماده 14: مجمع عمومی فوق العاده

    1. مجمع عمومي فوق العاده جهت اتخاذ تصميم در مورد موضوعات ماده 16، با حضور دست كم نصف بعلاوه يک اعضا تشكيل خواهد شد. چنانچه بار اول اين نصاب حاصل نشود؛ در مرحلة دوم با حضور حداقل یک سوم  اعضا رسميت مي يابد و در هر حال تصميمات آن اعم از مرحله اول يا دوم، با دو سوم آرای حاضران در جلسه خواهد بود.

 

ماده 15: موسسان و یا برگزارکنندگان مجامع عمومی فوق العاده که در آن ها موضوع اساسنامه در دستورجلسه باشد، موظف اند تمام بخش های این اساسنامه را به صورت تایپ شده و کامل برای تایید در دو نسخه به وزارت تحویل نمایند. منظور از برگزارکنندگان مجامع عمومی با ترتیب و تکالیف مصرح در این اساسنامه عبارتند از؛ هیات مدیره، بازرس و نماینده یک سوم(تبصره 2 ماده 10  آیین نامه چگونگی تشکیل، حدود وظابق و اختیارات و نحوه عملکرد انجمن های صنفی و کانون های مربوط) یا نماینده یک چهارم (تبصره یک ماده 10 آیین نامه چگونگی تشکیل، حدود وظابق و اختیارات و نحوه عملکرد انجمن های صنفی و کانون های مربوط) که نسبت به برگزاری مجامع اقدام می کنند.

 

ماده 16: وظایف و اختیارات مجمع عمومی فوق العاده

  1. طرح و تصويب اصلاحات اساسنامه
  2. انحلال انجمن صنفی و انتخاب هیات تسویه

تبصره: پيشنهادها در زمينه تغيير يا اصلاح اساسنامه، بايد به طور مشخص و كتبي حداقل 20 روز کاری قبل از برگزاري مجمع عمومي فوق العاده به اطلاع كليه اعضا و وزارت رسانده شود.

ماده 17: وظایف و اختیارات هیات رییسه

  1. اداره مجمع عمومی عادی یا فوق العاده منطبق بر مقررات اساسنامه
  2. بررسی اجرای صحیح مواردی از قبیل: نحوه دعوت اعضای مجمع (درصورت وصول اعتراض)، بررسی و کنترل صلاحیت حاضران در مجمع، تهیه صورتجلسات مجامع، طرح و بررسی تذکرات و اخطارهای اعضا به هیات مدیره رعایت تذکرات ناظران وزارت، تعیین تکلیف مدارک برگزاری مجمع و اجرای سایر مقررات.

تبصره: هیات رییسه در قبال اعضای حاضر در مجمع عمومی مسئول است و به هیچ وجه پس از مجمع حق ندارد قبول مسئولیت و یا نتایج حاصل از آن را به هر دلیل کتمان کند و یا زیر سوال ببرد.

  1. اعضای هيات رئيسه نبايد از بین اعضای هیات مدیره یا كانديداي عضويت در هيات مديره و بازرسان باشند (مگر با  نظر مثبت سه چهارم حاضران در مجمع عمومي و يا زماني كه تعداد حاضران در مجمع عمومی كمتر از 20 عضو باشد).
  2. هيات ریيسه مجمع، مكلف است پس از رسیدگی و اتخاذ تصمیم در مورد تمام دستورات جلسه، نتیجه مصوبات و انتخابات (پس از شمارش آرا)  را قرائت و در حضور ناظر یا ناظران(موضوع  بند 3 ماده 13 آیین نامه انجمن های صنفی) در صورتجلسه مجمع درج و امضا نماید.
  3. هرگاه در مجامع عمومي شور و اخذ تصميم در مورد موضوعات به درازا انجامد و موارد مندرج در دستور جلسه خاتمه نيابد، هيات ریيسه مجمع با تصويب اكثريت اعضا مي تواند اعلام تنفس نموده، مکان و تاريخ جلسه بعدي را كه نباید بیش از 10 روز کاری از تاریخ تصویب تنفس باشد، معين و در صورتجلسه مجمع ثبت كند. تمديد جلسه، نياز به دعوت و انتشار آگهي مجدد نخواهد داشت و نصاب لازم براي تشكيل جلسه همان نصاب قبلي مي باشد كه در صورت عدم تشكيل، در مرحله بعدي،  مجمع عمومي طبق روال مندرج در اين اساسنامه برگزار خواهد شد.
  4. هیات رییسه موظف است پشت برگه های رای را قبل از توزیع در بین اعضای حاضر در مجامع عمومی امضا کرده سپس با نظارت ناظران مجمع توزیع و جمع آوری نماید. (امضای حداقل سه نفر از اعضای هیات رییسه الزامی است)
  5. در صورت تساوی تعداد آرا بین منتخبان، اولویت ترتیب آن ها از طریق قرعه کشی تعیین می شود. 
  6. صورتجلسه مجامع عمومی با تایید اکثریت اعضای هیات رییسه معتبر است. 
  7. هیات رییسه موظف است نحوه نگهداری و حفظ کلیه مدارک و مستندات برگزاری مجامع عمومی را معین و در صورتجلسات قید نماید.

تبصره: در صورت عدم پاسخگویی هیات رئیسه مجمع عمومی و یا عدم رسیدگی به اعتراضات مطروحه، موضوع در کمیته مشترک موضوع همکاری وزارت با کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمایی ایران طرح و اتخاذ تصمیم خواهد شد. 

  1. هیات رییسه موظف است در ابتدای مجمع عمومی و قبل از ورود به دستور جلسات فهرست امضا شده حاضران را با فهرستی که برگزارکننده مجمع قبل از آن به وزارت تسلیم نموده و ناظر اعزامی از سوی وزارت آن را به هیات رییسه ارایه می کند، دقیقا تطبیق دهد و از حضور و مشارکت افراد غیر (ولو مدعیان عضویت در انجمن صنفی) جلوگیری نماید.
  2. هیات رییسه موظف است قبل از ورود به دستور جلسه و پس از اجرای بند 10 فوق الذکر موضوعات مرتبط با تعلیق اعضا و یا عدم پذیرش تقاضای عضویت متقاضیان (اعم از کسانی اصالتاً و وکالتاً مطابق مقررات این اساسنامه در مجمع حضور دارند) را مطرح و نسبت به اخذ رای مجمع درخصوص این اشخاص اقدام نماید. قصور هیات رییسه در اجرای تکالیف به ویژه بندهای 10 و 11 و 12 فوق الذکر سبب سلب مسئولیت ایشان نخواهد شد و ذی نفعان می توانند برای احقاق حق خود از طریق مراجع قضایی اقدام کنند.

تبصره: رسیدگی به اعتراضاتی که توسط اعضای حاضر(اصالتاً و یا وکالتاً) در مجمع در بازه زمانی 7 روزه ثبت می شوند مطابق مفاد این اساسنامه خواهد بود.

  1. هیات رییسه موظف است قبل از ورود به دستورجلسه نواقص و اشکالات مربوط به فرایندهای طی شده توسط برگزارکننده مجمع را بررسی و حل و فصل نماید و در صورتجلسه مجمع عمومی ثبت کند.
  2. چنانچه اعضاي شركت كننده در مجمع عمومی(به استثنای اعضای هیات رییسه و ناظران و همچنین برگزار کننده مجمع) ظرف يك هفته کاری از تاريخ تشكيل مجمع عمومي با ذكر دلايل و مصادیق به چگونگي برگزاري و تصمیمات مجمع عمومی اعتراض داشته باشند باید نسخه اصلی اعتراض خود را به دفتر انجمن صنفی و رونوشت آن را به وزارت تحویل و رسید آن را دریافت نمایند. دفتر انجمن صنفی و یا وزارت باید اعتراضات را حداکثر 48 ساعت پس از پایان مهلت 7 روزه کاری فوق الذکر طی نامه مکتوب به هیات رییسه ابلاغ کنند. هيات ریيسه مجمع عمومی مكلف خواهد بود حداكثر ظرف يك هفته از تاريخ رويت اعتراضاتی که صرفاً در مهلت مقرر با ذکر مصادیق و دلایل مشخص (اعتراضات کلی قابلیت رسیدگی ندارند) ثبت شده است، رسيدگي و نتيجه (قبول یا رد اعتراضات با ذکر دلایل و مستندات) را به صورت مکتوب به وزارت تسلیم نماید تا وزارت تصمیم نهایی را مطابق مقررات این اساسنامه و آیین نامه ها و دستور العمل های ذیربط و اسناد و مدارک موجود و گزارش ناظر مجمع اتخاذ و ابلاغ نماید. در هر حال هیات رییسه اولاً حق ورود به موضوعات خارج از اعتراض و ثانیاً حق رسیدگی به اعتراضات کلی را نداشته و باید این موارد را رد نماید. 

تبصره: چنانچه اعضای هیات رییسه در بررسی و رسیدگی به این اعتراضات کوتاهی کنند و در بررسی ها تخلف و یا قصور هیات رییسه محرز گردد، تمام اعضای هیات رییسه متخلف تا پایان فعالیت انجمن صنفی حق حضور در کرسی هیات رییسه هیچ یک از مجامع عادی یا فوق العاده را نخواهد داشت. این مهم با نظر وزارت به انجمن صنفی اعلام می شود.

 

ماده 18: شرایط داوطلبان عضویت در هيات مديره و بازرسان عبارتست از:

  1. تابعيت جمهوري اسلامي ايران
  2. التزام عملي به قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران
  3. عدم وابستگي به احزاب و گروه هاي سياسي غيرقانوني
  4. نداشتن محکومیت قطعی كيفري (اخذ گواهی عدم سوء پیشینه برای اشخاص حقیقی و ارایه آن به برگزارکننده مجمع عمومی الزامی است)
  5. عدم محرومیت از حقوق اجتماعی
  6. داشتن حسن شهرت
  7. عدم اعتياد به مواد مخدر (اخذ گواهی عدم اعتیاد برای اشخاص حقیقی و ارایه آن به برگزارکننده مجمع عمومی الزامی است)
  8. عضویت در هیات مدیره یا داشتن سمت مدیر عاملی (در واحدهای دارای شخصیت حقوقی)

تبصره1: داوطلبان سمت هیات مدیره و بازرس باید حداقل10 روز قبل از تاریخ برگزاری مجمع عمومی نوبت اول ضمن اعلام داوطلبی خود مدارک و مستندات موضوع بندهای 4 ( گواهی عدم سوء پیشینه ) و 7 ( عدم اعتیاد به مواد مخدر ) همین ماده و آخرین آگهی تغییرات روزنامه رسمی شخص حقوقی عضو را به دبیرخانه انجمن صنفی تحویل نمایند. پس از انقضای مهلت یاد شده به درخواست های واصله ترتیب اثر داده نخواهد شد.

تبصره2: در صورت انتخاب شخص حقوقی به عنوان عضو هیات مدیره یا بازرس، نماینده وی جهت آغاز فعالیت باید نسبت به اخذ و ارائه گواهی های عدم سوء پیشینه و عدم اعتیاد به هیات مدیره اقدام نماید.

 

ماده 19: هيأت مديره

  1. هيأت مديره داراي 5 نفر عضو اصلي و 2 نفر عضو علي البدل بوده که براي مدت 3 سال انتخاب مي گردند و تجديد انتخاب آنان براي دوره هاي بعدي در صورت حفظ شرايط و با رعایت مفاد بند 10 همین ماده، بلامانع است. 
  2. هر یک از اعضای حقوقی برای عضویت در هیات مدیره، می تواند با معرفی نماینده، با شخصیت حقیقی داوطلب سمت مزبور شود. چنانچه شخصیت حقوقی داوطلب عضویت در هیات مدیره باشد و رای مجمع را کسب نماید باید ظرف 7 روز پس از تایید انتخابات (اعلام وزارت) نماینده خود را که یکی از اعضای هیات مدیره یا مدیرعامل باشد، از طریق تصویب موضوع در هیات مدیره و تنظیم صورتجلسه جهت شرکت در جلسات هیات مدیره انجمن صنفی و اتخاذ تصمیمات مرتبط به انجمن صنفی معرفی و رونوشت آن را تسلیم وزارت کند. تغییر نماینده شخص حقوقی با معرفی نامه عضو حقوقی بلامانع می باشد. در این حالت صورتجلسه تعیین سمت اعضای هیات مدیره به همراه نام نماینده جدید، مجدداً تنظیم و برای ثبت به وزارت ارسال می گردد. 
  3. عدم معرفی نماینده منتخب از سوی عضو حقوقی ظرف مهلت مقرر، به منزله انصراف از عضویت در ترکیب هیات مدیره تلقی شده و سایر اعضای هیات مدیره موظفند ظرف 48 ساعت پس از مهلت مقرر ضمن تنظیم صورتجلسه، عضو علی البدل را جایگزین نمایند.
  4. دعوت اولین جلسه هیات مدیره برعهده مسن ترین عضو می باشد. در صورتی که فرد مذکور حداکثر ظرف مدت دو هفته نسبت به دعوت جلسه و تعیین سمت اعضای هیات مدیره اقدام ننماید، حداقل یک سوم اعضای هیات مدیره یا بازرس می توانند نسبت به دعوت به جلسه مذکور و تعیین سمت اعضا اقدام نمایند. 
  5. جلسات عادي هيات مديره هر ماه  2  بار با حضور اكثريت اعضا (حداقل 3  نفر) رسميت مي يابد و تصميمات آن با آرای اكثريت اعضاي حاضر در جلسه معتبر خواهد بود.
  6. برنامه زماني و مكان برگزاري جلسات و نحوه دعوت در اولين جلسه هيات مديره تصویب و اطلاع رسانی خواهد شد. کلیه صورتجلسات هیات مدیره باید در دفتر صورتجلسات ثبت و به امضای حاضران برسد. 
  7. جلسات فوق العاده هیات مدیره بنا به درخواست رئیس هیات مدیره و یا بازرس یا اکثریت اعضا (حداقل 3 نفر) برگزار می گردد. نحوه دعوت و اطلاع رسانی درخصوص زمان و مکان جلسه مانند جلسات عادی می باشد. در صورتی که هر یک از اعضای هیات مدیره تقاضای برگزاری جلسه فوق العاده هیأت مدیره را داشته باشند و موضوع را با ذکر دستور و دلایل به رئیس هیات مدیره ارجاع دهند، رئیس هیات مدیره موظف است پس از وصول تقاضای کتبی نسبت به برگزاری جلسه فوق العاده هیات مدیره (حداکثر ظرف 72 ساعت) اقدام نماید. مطابق این بند مسئولیت تنظیم و برگزاری و مدیریت جلسات هیات مدیره با رییس هیات مدیره و در نبود وی؛ نایب رییس هیات مدیره خواهد بود.
  8. در صورت غيبت غیر موجه بیش از سه جلسه متوالی یا پنج جلسه متناوب (به استثنای جلسات فوق العاده) هر یک از اعضای هیات مدیره در طول یک سال؛ هیات مدیره موظف است، طی صورتجلسه ای عضو یادشده را از هیات مدیره خارج (سلب عضویت نماید) و عضو علي البدل را به ترتيب تقدم آرا جایگزین وی نماید. مگر اینکه مستندات موجه بودن غیبت نظیر بیماری و… به هیات مدیره ارائه و موجه بودن آن توسط هيات مديره تاييد شده باشد. 
  9. خدمات هيات مديره افتخاري است و هرگونه پرداخت به اعضای هیات مدیره فقط از طریق تصویب مجمع عمومی عادی امکان پذیر می باشد. اعضای مذکور و بازرسان نمی توانند به استخدام انجمن صنفی درآیند.
  10. حضور متوالی در ترکیب هیات مدیره حداکثر تا دو دوره با حفظ شرایط لازم بلامانع است. برای دوره های متوالی بیش از دو دوره کسب حداقل دوسوم آرای حاضرین در مجمع عمومی الزامی است.
  11. هیات مدیره در صورت قصور در انجام وظایف مقرر در اساسنامه و یا استعفا در زمان فعالیت و یا عزل توسط مجمع عمومی، از داوطلبی در انتخابات بعدی هیات مدیره محروم می شود. تشخیص موارد و مصادیق قصور هیات مدیره در اجرای مفاد این اساسنامه با اعلام بازرس انجمن صنفی یا هر یک از اعضای آن، بر عهده وزارت می باشد.
  12. دریافت هرگونه وجه شامل ورودیه و حق عضویت و کمک های مالی داوطلبانه باید صرفاً از طریق واریز به حساب بانکی انجمن صنفی صورت گیرد.
  13. هیات مدیره و بازرسان در صورت تخلف از مفاد این اساسنامه مشمول ماده 19 آیین نامه انجمن های صنفی و کانون های مربوط خواهند بود.
  14. كليه مكاتبات اداري و اوراق عادي انجمن صنفی با امضای رئيس هيات مديره يا دبير، ممهور به مهر انجمن صنفی و كليه اسناد مالي، اوراق رسمي بهادار و قراردادهاي تعهدآور كه به تصويب هيات مديره رسيده باشند با امضای رييس یا نائب رئیس هیات مدیره به اتفاق خزانه دار و ممهور به مهر انجمن صنفی معتبر خواهند بود.
  15. در صورت استعفا، یا از دست دادن شرايط، یا سلب عضويت هر یک از اعضا هیات مدیره، اعضاي علي البدل با توجه به تقدم آرا جايگزين عضو يا اعضاي مزبور خواهند شد. 
  16. تغییر در اعضای اصلی و علی البدل هیات مدیره و بازرسان یا دبیر و نیز تغییرات سمت های اعضای هیات مدیره اصلی پس از ثبت در وزارت و انتشار آگهی در روزنامه رسمی موثر و قابل اجرا خواهد بود.
  17. در صورت استعفا، فوت، یا سایر علل که موجب از دست دادن شرايط يا سلب عضويت اعضاي هيـات مديره گردد، چنانچه هیات مدیره از رسمیت تشکیل جلسه خارج نشده باشد، حداکثر یک هفته پس از آن باقیمانده اعضای هیات مدیره موظف به انتشارآگهی برگزاری مجمع عمومی با دستور انتخابات اعضای هيات مديره برای ترمیم تعداد مورد نیاز اصلی و علی البدل خواهند بود. در صورتی که ظرف 2 ماه در این زمینه اقدامی صورت نگیرد، بازرس یا بازرسان مکلفند ظرف یک هفته پس از مهلت 2 ماهه باقیمانده اعضای هیات مدیره، با هماهنگی وزارت نسبت به این مهم اقدام کنند. 
  18. چنانچه اکثریت یا تمام اعضای هیات مدیره سلب عضویت یا مستعفی شوند (هیات مدیره از نصاب قانونی خود خارج شود)، بازرس مکلف است با همکاری وزارت نسبت به برگزاری مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده برای انتخاب اعضای اصلی و علی البدل هیات مدیره اقدام نماید. در هر صورت فاصله زمانی نوبت اول این مجمع از تاریخ خروج هیات مدیره از نصاب قانونی، نباید از 25 روز بیشتر باشد. 
  19. در صورت عدم اقدام هیات مدیره در دوره اعتبار قانونی؛ مطابق تبصره های 1 و 2 ماده 10 آیین نامه چگونگی تشکیل، حدود وظایف و اختیارات و نحوه عملکرد انجمن های صنفی و کانون های مربوط اقدام می شود. 
  20. در اجرای بند 19 فوق الذکر، چنانچه هیات مدیره و بازرس نسبت به انجام تکلیف خود اقدام نکنند، هیات مدیره مکلف است با اطلاع وزارت آخرین وضعیت انجمن صنفی را به روز کند و اسناد و مدارک و اطلاعات انجمن صنفی را به نماینده یک سوم تحویل نماید. نماینده یک سوم موظف است پس از برگزاری مجمع عمومی و انتخاب اعضای هیات مدیره و بازرسان کلیه این مدارک را در قالب صورتجلسه مشترک و با نظارت وزارت در اختیار مدیران جدید قرار دهد.
  21. هيات مديره می تواند نسبت به جذب دبير خارج از اعضا اقدام نمايد. با پايان مدت اعتبار هيات مديره و یا انجمن صنفی، رابطه کاری و قراردادی دبير با هیات مدیره  انجمن صنفي نيز خاتمه می یابد. 

تبصره- دبيرخانه انجمن صنفي تحت مسئوليت مستقيم دبير و زير نظر رییس هيات مديره به منظور اداره تشكيلات اجرايي و پیگیری و اجراي مصوبات هيات مديره در مركز اصلي انجمن صنفي داير و مي تواند داراي كاركناني باشد كه بنا به پيشنهاد اعضای هيات مديره و يا دبير و تصويب هيات مديره، به كار گمارده مي شوند.

 

ماده 20: وظایف و اختیارات هیات مدیره

  1. هيات مديره مكلف است، پس از قطعيت انتخابات، ظرف يك هفته اولين جلسه خود را تشكيل و از بين خود، يك رئيس، يك نايب رئيس و يك خزانه دار و همچنين از بين اعضاي هيات مديره يا خارج از آن يك دبير انتخاب و صاحبان امضاي مجاز اسناد و مدارك مالي و اوراق تعهد آور را طي صورتجلسه اي به اطلاع اعضا برساند و نسخه اي از صورتجلسه مذكور را به همراه مدارك مورد نياز به منظور انجام تشريفات ثبت، طی نامه مکتوب به وزارت تسليم نمايد.
  2. هيات مديره موظف است در بدو تاسیس، حداكثر ظرف يك ماه پس از به ثبت رسيدن مصوبات مجمع عمومي در وزارت و دريافت گواهينامه ثبت انجمن صنفی، نسبت به افتتاح حساب در یکی از بانك هاي كشور اقدام نموده و شماره حساب را از طریق مقتضی به اطلاع اعضا برساند. مسئولیت اجرای این بند بر عهد هیات مدیره می باشد. در صورت عدم اقدام هیات مدیره، بازرس موظف است موضوع را پیگیری و چنانچه پس از 45 روز پس از ثبت مصوبات مجمع عمومی حساب انجمن صنفی نزد بانک های کشور افتتاح نشود، موضوع را به عنوان تخلف هیات مدیره به وزارت اعلام کند. در این حالت وزارت مطابق ماده 19 آیین نامه انجمن های صنفی و کانون های مربوط اقدام خواهد نمود.
  3. در صورت تغییر در سمت ها، هيات مديره مكلف است تصمیم را ضمن تنظيم و امضاي صورتجلسه به وزارت تسليم نمايد. 
  4. هیات مدیره موظف است از طرق مقتضی آمار و مشخصات اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول عضویت در انجمن صنفی؛ اشخاص حقیقی و حقوقی عضو انجمن صنفی را به صورت فصلی به روز رسانی نماید. برای این منظور ثبت هرگونه تغییرات در سامانه ثبت آمار و اطلاعات انجمن از وظایف اصلی هیات مدیره می باشد.
  5. هیات مدیره در افزایش ضریب نفوذ انجمن صنفی در بین کارفرمایان مشمول موظف به شناسایی و اجرای برنامه های موثر جهت عضویت اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول در انجمن صنفی می باشد.
  6. هیات مدیره موظف است از هرگونه تلاش برای ایجاد محدودیت در عضویت اشخاص حقیقی و حقوقی در انجمن صنفی؛ جدا پرهیز نماید.
  7. هيات مديره موظف است دست كم سه ماه پيش از پايان دوره اعتبار قانوني، نسبت به دعوت مجمع عمومي به منظور تجديد انتخاب مسئولان انجمن صنفي اقدامات لازم را به عمل آورد. 
  8. هیات مدیره موظف است قبل از برگزاری مجمع گزارش های عملکرد و مالی شامل صورت های مالی و ترازنامه را تنظیم و تایید کنند و بازرس موظف است گزارش های رسیده را نظر بدهد.
  9. هیات مدیره موظف است قبل از انتشار آگهی دعوت و برگزاری مجامع؛ حسب مورد، یک نسخه از فهرست اسامي واجدین شرایط حضور در مجمع، آخرین اساسنامه، مصوبه هیات مدیره مبنی بر برگزاری مجمع و دو نسخه از مشخصات اعضاي انجمن صنفي را تهيه و به وزارت ارسال نمایند، یک نسخه از فهرست اعضا را نیز پيش از آغاز مجمع عمومي به امضاي اعضاي حاضر برسانند و جهت بررسی، تایید و امضا به هیات رئیسه ارائه نمایند.
  10. آگهی های مجامع عمومی باید اولا با عنوان دقیق مرجع دعوت کننده و عنوان کامل انجمن صنفی و ثانیا با دستور جلسات معین و شفاف تنظیم و منتشر شوند. تنظیم دستور جلسات برای مجامع عادی با ترتیب گزارش عملکرد هیات مدیره، گزارش مالی و انتخابات (حسب مورد) الزامی است.
  11. هیات مدیره و یا برگزار کننده مجمع عمومی (با دستور انتخابات) موظف است برای دریافت به موقع اسامی داوطلبان سمت های هیات مدیره و بازرس؛ در زمان مقرر به گونه ای اطلاع رسانی نماید که حداقل فرصت 10 روزه برای اعلام داوطلبی داوطلبان فراهم شود. 
  12. تهيه و تنظیم دفاتر ثبتی انجمن صنفی از جمله مرتبط با امور اداری، حقوقی و مالي، عضويت و صورتجلسات هيات مديره به نحوی که قابل استناد بوده و نمایانگر گردش مالی، نحوه و ترتیب پذیرش اعضا یا خروج از عضویت آنان و مصوبات قانونی هیات مدیره باشد.
  13. اجراي دقيق مفاد اساسنامه و مصوبات مجامع عمومي 
  14. دعوت مجامع عمومي در موعد مقرر و بررسي و تطبيق شرايط متقاضيان عضويت در انجمن صنفی با مقررات همین اساسنامه
  15. تنظیم و تایید گزارش مالی سالانه انجمن صنفی و تدوین بودجه پیشنهادی و ارایه آن ها به مجمع عمومی جهت طرح و بررسی و تایید
  16. هیات مدیره موظف است کلیه عملیات مالی انجمن صنفی را در قالب صورت های مالی و گزارش های حسابرسی قانونی سالانه درج و در مجامع عادی سالانه ارایه نماید. هر نوع گزارش در هر قالب دیگری حتی  با تایید مجمع عمومی، فاقد وجاهت قانونی و بلا اثر خواهد بود.
  17. تشكيل مرتب و به موقع جلسات هيات مديره به منظور رسيدگي به امور جاري انجمن صنفي و ثبت مصوبات به صورت شفاف و خوانا در دفتر صورتجلسات
  18. تعيين محل اقامتگاه قانوني و دفتر مركزي انجمن صنفي
  19. انتخاب و معرفي نماينده به مراجع ذي صلاح براي موارد خاص و معين
  20. بررسي وضعیت مالي انجمن صنفي و اتخاذ تصميم نسبت به هزينه هاي جاري و ضروري آن و همچنین جلوگیری از ایجاد و انباشت بدهی
  21. ايجاد كميته های تخصصی و فنی و همكاري در جهت تأسيس و تقويت صندوق ها و شرکت هاي تعاوني و ساير مراکز مرتبط برای ساماندهی امور اقتصادی و انتفاعی آن
  22. ايجاد امكانات رفاهي براي اعضا
  23. ایجاد زمینه های رشد و ارتقای اقتصادی اعضا و پیگیری حل مسائل مرتبط با تولید در واحدهای اقتصادی اعضا از طریق تعامل با دستگاه های ذیربط دولتی
  24. هیات مدیره در مراجع قانوني، حقوقي، قضائي، دستگاه هاي دولتي و ملي درحدود مقررات این اساسنامه وکیل اعضای خود می باشد
  25. اتخاذ تصميم در مورد انعقاد پيمان هاي دسته جمعي فی مابین اعضا با کارگران و یا انجمن صنفی با سایر انجمن های صنفی
  26. تدوین و تصویب آیین نامه های داخلی برای اجرای هرچه بهتر امور انجمن صنفی
  27. تهيه و تنظیم گزارش عملكرد سالانه هيات مديره و ارايه آن به مجمع عمومی عادی سالانه برای طرح و بررسی و تصویب
  28. تعيين و اعزام نمايندگاني جهت شركت در جلسات مراجع حل اختلاف و كميته هاي مختلف نظير حفاظت فني و بهداشت كار با رعايت مقررات قانوني
  29. تشكيل كميته هاي مختلف (در صورت لزوم) از قبيل علمی، پژوهشی، برنامه ریزی، حل اختلاف، پذیرش عضويت و یا تعلیق، تداركات و پشتيباني، امور حقوقي، رفاهي و ساير موارد حسب نیاز
  30. بررسی و تصویب پيوستن به انجمن‌هاي صنفي دیگر به منظور تشكيل يا عضويت در كانون انجمن‌هاي صنفي مربوط و يا اتخاذ تصمیم درخصوص خروج از كانون مذكور
  31. هیات مدیره موظف است در هر جلسه وضعیت حاضران و غایبان موجه و غیر موجه را در صورتجلسات ثبت نماید.
  32. مدیریت زمان اعتبار انجمن صنفی و اجرای به موقع تجدید انتخابات و سایر مواردی که به اعتبار و نصاب هیات مدیره و بازرس وابسته است.
  33. به روزرسانی تعداد و مشخصات اعضای انجمن صنفی
  34. هیات مدیره موظف است به تذکرات و مکاتبات و ابلاغیه های بازرس انجمن صنفی توجه کافی داشته و نسبت به رفع اشکالات و یا تصمیمات غیرقانونی اقدام کند و گزارش عملکرد خود در این خصوص را حداکثر ظرف 15 روز کاری به صورت مکتوب و مستند به بازرس ارایه نماید.
  35. هیات مدیره موظف است در مجامع عمومی اعم از عادی و یا فوق العاده بلافاصله پس از اعلام رسمیت جلسه گزارشی از آخرین وضعیت اعضای تعلیقی و یا متقاضیان عضویت که عضویت آن ها پذیرفته نشده است را به صورت مکتوب برای رسیدگی و اتخاذ تصمیم و اثر در همان مجمع به هیات رییسه تسلیم نماید. این بند مانع ورود هیات رییسه مجامع به موضوعات تعلیق اعضا یا عدم پذیرش عضویت متقاضیان نخواهد بود و مسئولیت هیات رییسه در این رابطه به قوت خود باقیست.

 

ماده 21: وظايف ریيس هيات مديره

  1. رییس هیات مدیره مسئول حسن اجرای مفاد این اساسنامه (به استثناء تکالیف هیات رییسه، بازرس، هیات تصفیه)، مصوبات مجمع عمومی و فوق العاده و تصمیمات مکتوب هیات مدیره توسط هیات مدیره است و هرگونه قصور در تحقق تصمیمات مادامی که به قوت خود پایدار باشند، به منزله تخلف از مفاد این اساسنامه خواهد بود. 
  2. مراقبت در حسن جريان امور انجمن صنفي و دعوت از اعضاي هيات مديره به تشكيل مرتب جلسه
  3. تشکیل جلسات هيات مديره به طور مرتب و اداره آن
  4. ابلاغ تصميمات و مصوبات مجامع عمومي و هيات مديره به دبير و ساير مسئولان انجمن صنفي، جهت اجرا و پيگيري آن
  5. امضاي كليه قراردادها و احكام استخدامي كارشناسان، مشاوران، دبير و ساير مسئولان انجمن صنفي كه با تصويب هيات مديره استخدام يا به كار گمارده خواهند شد
  6. امضاي كليه چك ها و اسناد و اوراق بهادار و تعهدآور به اتفاق خزانه دار و ممهور نمودن آن به مهر انجمن صنفي مبتنی بر مصوبات هیات مدیره درخصوص موضوع این اسناد
  7. امضاي كارت هاي عضويت اعضا پس از تاييد خزانه دار مبني بر بدهكار نبودن عضو
  8. تکمیل و بروزرسانی اطلاعات و آمار اعضای انجمن صنفی و هیات مدیره در سامانه الکترونیکی انجمن و ارائه اطلاعات به وزارت
  9. در صورت عدم حضور رییس در جلسات هیات مدیره، نایب رییس مسئول اداره جلسات بوده و همان اختیارات رییس را دارد.
  10. نظارت بر اداره انجمن صنفی به ویژه دبیرخانه جهت دریافت و ثبت درخواست ها و شکایات و اعتراضات اعضا بدون هر ملاحظه ای
  11. هرگونه مکاتبه دبیر و اعضای هیات مدیره با اعضای انجمن صنفی درخصوص تذکرات و اخطارهای مالی منوط به مصوبه هیات مدیره می باشد.
  12. مدیریت و هماهنگی سایر اموري كه به موجب اساسنامه بر عهده هیات مدیره است.

 

ماده 22: وظايف و اختيارات دبير

  1. دبير موظف است موارد ارجاعی از هیات مدیره را مطابق مصوبات ثبت شده در دفتر صورتجلسات جاری نماید. 
  2. حفظ و نگهداري كليه اسناد و مدارك و صورتجلسات و سوابق اعضا و دفاتر انجمن صنفي
  3. انجام مكاتبات اداري و جاري انجمن صنفي مطابق اساسنامه و یا پس از واگذاری توسط هیات مدیره
  4. پیگیری اجرای صحیح مصوبات توسط اعضای هیات مدیره، بازرس و یا اعضای انجمن صنفی و ارایه گزارش به رییس هیات مدیره
  5. تهيه و صدور و ابلاغ دعوتنامه های مرتبط با برگزاری مجامع عمومی عادی و فوق العاده و یا هر نوع جلسه و همایش …
  6. تنظیم دستور جلسات مجامع و متن آگهی انتشار مجامع عمومی مطابق مقررات و با هماهنگی وزارت 
  7. تهيه دفاتر «عضويت» و «امور مالي» و همچنين دفاتر انديكاتور و ثبت و صدور نامه ها و مدیریت بر صحت ثبت مکاتبات اداری
  8. تهيه و تنظيم نشريات مربوط به انجمن صنفي در حدود مقررات قانوني
  9. ابلاغ اساسنامه و بخشنامه ها و شيوه نامه هاي دولتي و ساير مقررات قانوني براي آگاهي و استفاده مسئولان و اعضاي انجمن صنفي
  10. مهيا ساختن مكان تشكيل جلسات مجامع عمومي با در نظر گرفتن تعداد اعضای انجمن صنفی، هيات مديره و بازرسان
  11. ابلاغ مصوبات و تصميمات اركان انجمن صنفي، احكام و نامه هاي واصله از مراجع قانوني و دستگاه هاي اداري مربوط
  12. معرفی و فراهم نمودن امکان تماس بین اعضا (با هم و با مسئولان انجمن صنفی)
  13. طرح و پیگیری ابلاغیه های بازرس انجمن صنفی در اولین جلسه هیات مدیره پس از وصول ابلاغ ها و ارایه پاسخ های مکتوب و مستند به سئوالات و ابهامات بازرس
  14. انجام ساير اموری كه از سوی رییس یا نایب رییس هیات مدیره به وی محول می شوند.
  15. اقدامات و مکاتبات دبیر در هر صورت نباید خارج از اراده و تصمیمات هیات مدیره باشد. 
  16. كاركنان دبيرخانه در برابر دبير و دبير در برابر هيات مديره مسئول هستند.

 

ماده 23: وظايف و اختيارات خزانه دار

  1. امضاي كليه چك ها و اسناد و اوراق تعهدآور به اتفاق رييس هيات مديره و ممهور نمودن آن به مهر انجمن صنفي مبتنی بر مصوبات هیات مدیره 
  2. اداره امور مالي انجمن صنفی، تهيه و تنظيم دفاتر، اسنادمالی، و رسيدگي و حفظ حساب هاي انجمن صنفي
  3. رسيدگي به صحت اسناد و مدارك تنظيم شده در مورد كليه دريافت ها و پرداخت ها و تاييد و امضاي صورتحساب هاي مربوط
  4. تایید مراحل و بلامانع بودن صدور کارت عضویت اعضا 
  5. نظارت برخريد، فروش، اجاره و هر نوع اقدام مالي و مسئوليت درحفظ اموال منقول، غير منقول، وجوه، اسناد، مدارك مالي و صحت معاملات انجمن صنفي
  6. ثبت كليه دارایی ها، درآمدها و هزينه هاي انجمن صنفي در دفاتر رسمي انجمن صنفي
  7. پيش بيني بودجه و هزينه هاي يك ساله انجمن صنفي و تسليم آن به هيات مديره جهت ارايه به مجمع عمومي
  8. تهیه و تنظیم گزارش مالی سالانه انجمن صنفی و ارایه به هیات مدیره برای بررسی و تایید
  9. خزانه دار موظف است همه ساله یک ماه قبل از تشكيل مجمع عمومي سالانه، گزارش کتبی مالي انجمن صنفي را جهت ارايه به مجمع عمومي تنظيم و پس از امضاي خود و ریيس هيات مديره، رونوشت آن را در اختيار بازرسان و دبیر جهت اطلاع به اعضا قرار دهد.
  10. خزانه دار موظف است در هر مورد بنا به تقاضاي بازرسان، كليه دفاتر و اسناد مالي را براي رسيدگي در محل دفتر انجمن صنفي در ازاي رسيد و براي مدت معين، در اختيار آنان قرار دهد.
  11. در صورت عدم تنظیم و ارایه تراز مالي به مجمع و یا در صورت عدم تایید آن در مجمع عمومي، با تصویب مجمع عمومی موضوع از طریق حسابرسان مستقل(حداکثر 3 ماه پس از تاریخ مصوبه مجمع) بررسی می گردد. 
  12. خزانه دار مجمع عمومی موظف است گزارش حسابرس مستقل را برای طرح، بررسی و تصویب در اولین مجمع عمومی عادی که فاصله زمانی آن از تنظیم گزارش حسابرسی نباید بیش از 2 ماه باشد، ارایه کند.

 

ماده 24: بازرس

  1. انجمن صنفي داراي 1 نفر بازرس اصلي و 1 نفر بازرس علي البدل مي باشدكه با راي مستقيم و مخفي اعضا از بين كانديداهاي واجد شرايط عضو انجمن صنفی براي مدت یک سال انتخاب مي شوند و تجديد انتخاب آنان براي دوره هاي بعدي مشروط به حفظ شرايط لازم بلامانع است. 
  2. در صورت انتخاب شخص حقوقی به عنوان بازرس انجمن، شخص حقوقی مکلف است نماینده خود را به صورت مکتوب و حداکثر یک هفته پس از تایید انتخابات (اعلام وزارت) به انجمن صنفی معرفی کند. عدم معرفی نماینده در مهلت مقرر به معنای انصراف شخص حقوقی از سمت بازرسی انجمن صنفی می باشد. 
  3. در صورت استعفا، فوت، از دست دادن شرايط احراز يا سلب عضويت و تعلیق ، بازرس يا بازرسان علي البدل براي بقيه دوره جانشين ایشان شده و عهده دار وظايف آنان خواهند بود.

 

ماده 25: وظايف و اختيارات بازرس

  1. نظارت بر كليه مصوبات و اقدامات هيات مديره و دبير در حدود مقررات اين اساسنامه و همچنين مراقبت در كليه امور مربوط به دعوت مجامع عمومي عادي و فوق العاده
  2. رسيدگي و نظارت به دفاتر و اوراق و اسناد مالي و هزينه هاي انجمن صنفي و مراقبت در حسن جريان امور مالي و اداري انجمن صنفي
  3. پيگيري و رسيدگي به شكايات اعضا و در صورت لزوم تهيه گزارش و ارايه به وزارت و همچنين ارايه رونوشت گزارش به هيأت مديره يا مجمع عمومي(حسب مورد)
  4. رسيدگي و اظهار نظر درمورد گزارش مالي هیات مدیره و ارايه گزارش به مجمع عمومي
  5. اقدام به دعوت و تشكيل مجمع عمومي در صورت لزوم، با توجه به اختيارات مندرج در اين اساسنامه
  6. بازرس موظف است موارد مغایر با سیاست های مصوب مجمع عمومی و عرف هزینه کردها را ضمن تذکر به هیات مدیره به مجمع عمومی ارائه نماید.
  7. شرکت در جلسات هيأت مديره (به صورت اختیاری)، بدون داشتن حق راي
  8. بازرس بايد 2 ماه قبل از تاريخ تشكيل مجمع عمومي سالانه، گزارش مالي و عملکرد هیات مدیره را رسيدگي و نظر مثبت يا منفي خود را به صورت مکتوب به دبيرخانه انجمن صنفي تسليم کند. همچنين بازرس ملزم است خلاصه اقدامات و گزارش عملکرد خود را مكتوب نموده و به مجمع عمومي(گزارش سالانه) و عندالزوم به وزارت ارايه نمايد.
  9. بازرس در صورت دریافت گزارش یا مشاهده سوء استفاده هر یک از اعضاي هيات مديره از موقعیت خود، یا مواجه با قصور هیات مدیره در  اجرای اساسنامه و مصوبات مجمع عمومی، موضوع را کتباً طی دو اخطار با فاصله 15 روزه که جمعاً نباید از 35 روز بیشتر باشد به هیات مدیره اعلام می نماید. در این حالت هیات مدیره موظف است موضوع را رسیدگی یا استدلال کافی از تصمیم یا اقدام خود به بازرس ارایه نماید و یا نسبت به رفع نقص اعلام شده اقدام کند در غیر این صورت بازرس می تواند به استناد بند 5 همین ماده نسبت به عزل هیات مدیره از طریق تصویب در مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده و برگزاری انتخابات برای انتخاب مدیران جدید (مطابق مقررات برگزاری مجمع عمومی عادی) اقدام کند. در هر صورت بازرس مکلف است در صورت مجمع عمومی عادی سالانه و یا مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده گزارش کامل این موضوع را برای اتخاذ تصمیم به مجمع ارایه و رونوشت آن را به وزارت تسلیم نماید.

 

فصل پنجم

انحلال و تصفیه

ماده 26: شرایط انحلال انجمن صنفي به شرح ذیل است:

  1. در صورت تصويب مجمع عمومي فوق العاده
  2. گذشت بیش از شش ماه از تاريخ پايان اعتبار هيات مديره و عدم تجديد انتخابات آن
  3. در صورت صدور راي قطعي توسط مراجع قضايي كشور

تبصره 1: چنانچه انجمن صنفي بنا به تصويب مجمع عمومي فوق العاده منحل گردد، هیات رییسه مكلف است در همان جلسه و با اخذ رای مجمع از بين اعضاي حاضر در جلسه نسبت به انتخاب 3 يا 5 نفر به عنوان اعضاي هيات تصفيه اقدام و نتيجه را ضمن تنظيم و امضاي صورتجلسه، به وزارت اعلام نمايد. متقاضیان مسئولیت تصفیه باید در همان مجمع آمادگی خود را اعلام و ضمن معرفی به اعضای حاضر در معرض آرای آنان قرار گیرند. 3 تا 5 نفری که بیشترین آرا را کسب کنند به عنوان اعضای هیات تصفیه به مجمع معرفی می شوند.

تبصره 2: چنانچه انجمن صنفي به لحاظ عدم تجديد انتخابات هيات مديره در مهلت مقرر قانوني يا براساس راي مراجع قضايي منحل گردد و تشكيل مجمع عمومي فوق العاده برای انتخاب اعضای هیات تصفیه امكان پذير نباشد، مطابق تبصره ماده 16 آیین نامه انجمن های صنفی و کانون های مربوط و مقررات مراحل انحلال مندرج در قانون تجارت اقدام می شود.

 

ماده 27: در صورتی که انجمن صنفی پس از تاسیس در مراحل فعالیت خود، نصاب تشکیل خود را از دست بدهد تا زمانی که امکان انتخاب ارکان خود را دارد منحل نمی شود.

 

ماده 28: هيات تصفيه مكلف است حداكثر ظرف شش ماه با هماهنگي وزارت به كليه حساب هاي انجمن صنفي رسيدگي نموده، فهرست كاملي از كليه دارایي هاي انجمن صنفي شامل اموال منقول و غير منقول و همچنين صورتي از مطالبات و بدهي هاي انجمن صنفي را تهيه نموده، مانده دارایي انجمن صنفی را پس از تصفيه كليه حساب هاي بدهكاران و بستانكاران و تأديه بدهي ها، ضمن تنظيم و امضاي صورتجلسه اي با نظر کانون سطح بالاتر در اختیار اعضای انجمن صنفی قرار دهند و در صورت عدم وجود اعضا به مرکز حمایت از کودکان سرطانی (سازمان محک) هبه نمایند.

فصل ششم

ساير مقررات

 

ماده 29: در اجراي ماده 18 آیين نامه انجمن هاي صنفي و کانون هاي مربوط، به منظور ثبت و آموزش اعضا، هر دوره حداقل پنج درصد حق عضويت دريافتي از اعضا به حساب اعلام شده از طرف اداره كل سازمان هاي كارگري و كارفرمايي واريز خواهد شد.

 

ماده 30: مسئولان انجمن صنفي، مكلفند هر نوع مدارك، دفاتر و اسناد مورد درخواست وزارت را جهت بررسي در محل انجمن صنفي يا وزارت، در اختيار وزارت قرار دهند.

تبصره: اعضای هیات مدیره و بازرسان نسبت به انجمن صنفی مسئولیت مدنی دارند و در صورتی که اقدام یا قصورآن ها موجب ضرر و زیان به انجمن صنفی شود مسئول جبران آن هستند. تشخیص این مهم با اقدام هر یک از اعضا نزد مراجع قضایی با مقام قضایی می باشد.

 

ماده 31: در صورت بروز اختلاف بين اعضاي هيات مديره با يكديگر يا هيات مديره با بازرسان و يا اعضاي انجمن صنفي با هريك از اعضاي هيات مديره يا بازرسان، از طریق هیات داوری با ترکیب ذیل و مطابق مقررات مندرج در قانون آیین دادرسی مدنی رسیدگی می شود:

الف) نماینده معرفی شده هریک از طرفین به تعداد هر طرف یک نماینده 

ب) نماینده معرفی شده وزارت

ماده 32: هرگونه تغيير در این اساسنامه پس از موافقت وزارت معتبر و قابل اجراست. درصورت موافقت و تصویب مجمع عمومی فوق العاده؛ تغییرات و اصلاحات اساسنامه در اولین مجمع عمومی عادی اثر خواهد داشت. لذا هیات رییسه موظف است ضمن درج مصوبه در صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده زمینه های اجرای قطعی آن را در مجامع بعدی اعم از عادی یا فوق العاده فراهم نماید. 

ماده 33: مهلت هاي مندرج در اساسنامه بدون احتساب روزهاي تعطيل خواهد بود.

ماده 34: هیات مدیره موظف به اجرای صحیح و دقیق مقررات این اساسنامه می باشد. نظارت بر حسن اجرای مفاد این اساسنامه در مرحله نخست بر عهده بازرس یا بازرسان می باشد. در مراحل بعدی و در صورت وصول هرگونه اعتراض یا شکایت مبنی بر ترک فعل و یا نقص و تخلف در اجرای مفاد این اساسنامه توسط هیات مدیره یا عدم اجرای تکالیف توسط بازرس یا بازرسان وزارت موضوع را بررسی و مطابق ماده 19 آیین نامه مربوط اقدام می نماید. احراز موارد تخلف یا قصور هیات مدیره و بازرس بر عهده وزارت می باشد.

ماده 35: مفاد این اساسنامه تابع آيين‌نامه انجمن‌هاي صنفي و كانون هاي مربوط و مقررات تدوین اساسنامه بوده و رفع هرگونه ابهام در اجراي مقررات آن، تابع نظر وزارت مي باشد.

ماده 36: تخطی از هریک از موارد مندرج در این اساسنامه که سبب از دست دادن اعتبار انجمن صنفی شود موجب ابطال شناسه ملی انجمن صنفی توسط وزارت خواهد بود.

ماده 37: اين اساسنامه در 6 فصل و 37 ماده و 22  تبصره در تاريخ 09/11/1402 با اكثريت آرا به تصويب مجمع عمومي موسس / مجمع عمومی فوق العاده انجمن صنفي کارفرمایی شرکت های خدمات بار هوایی رسيد و عضویت هر شخص حقیقی یا حقوقی در انجمن صنفی به معنای قبول مسئولیت و تعهدات مرتبط با وی و مسئولیت هایی که احتمالا کسب نموده و یا خواهد نمود می باشد.

رديفسمتنام و نام خانوادگيمحل امضا
1ریيسنیما صبری 
2منشيادوین قهرمانیان
3ناظرانصادق خانکی
سید حسین تحقیقی
ابوالفضل عزیزی