صورتجلسه ملاقات با گمرک – 08-08-1403

صورتجلسه ملاقات 1403-08-08 – با گمرک

 

ساعت شروع: 15:00ساعت خاتمه:17:15محل:گمرک فرودگاه امام
حاضرین گمرک:  آقای ظفری – آقای سعیدی
حاضرین انجمن:

آفایان عباس محمودی– علیرضا امیری – منصور قباخلو– نیما صبری

 

دستور جلسه:

    بررسی مطالب مندرج در نامه ۲۵\ت\۱۴۰۳ از طرف انجمن به گمرک

مباحث انجام شده در جلسه:

جلسه در روز یاد شده با حضور افراد نامبرده در فضای دوستانه تشکیل در خصوص مطالب زیر بحث و بررسی گردید.  

  • امکان ترانزیت کالا بین فرودگاه امام و مهرآباد برای کالاهای ورودی به مقاصد شهرهای داخلی، 
  • ترانزیت بین فرودگاه امام و پیام،

 

نظر به اینکه پروازهای بین المللی از فرودگاه امام و پروازهای داخلی از فرودگاه مهرآباد انجام می‌شود انجمن چنین پیشنهاد نمود که امکان ترانزیت بین فرودگاه امام و مهرآباد توسط شرکت‌های خدمات بار انجام پذیرد. 

 

طبق فرمایشات جناب آقای ظفری مسئله ترانزیت مربوط به اداره کل ترانزیت گمرک و جناب آقای راستی به عنوان ریاست دایره ترانزیت میباشد به همین دلیل در صورت نیاز اعضای انجمن به ترانزیت کالا، می‌بایست مسئله با گمرک ایران مطرح گردد. از نظر گمرک فرودگاه مشکلی در خصوص ترانزیت بین فرودگاه‌ها وجود ندارد  امکان ترانزیت توسط شرکت‌های هوایی وجود خواهد داشت. 

 

  • کنسول کردن کالا و قوانین مترتب بر آن

در حال حاضر گمرک اجازه کنسول نمودن کالاهای صادراتی را نداده و علت آن توسط انجمن مورد بحث قرار گرفت. جناب آقای ظفری چنین توضیح دادند که کنسول کردن بار فریت با بار تجاری متفاوت است و در خصوص کنسول نمودن کالای فریت مشکلی وجود ندارد اما کالاهای صادراتی به دلیل داشتن ضمانت ارزی نمی‌توانند به صورت کنسول صادر شوند چرا که در ضمانت‌نامه ارزی، پروانه بار، مانیفست و اصل بارنامه باید با یکدیگر یکسان باشند. 

 

از طرف انجمن چنین مطرح گردید که تمامی بارهای صادراتی می‌توانند دارای بارنامه فرعی باشند. چنانچه این بارنامه‌های هاوس مورد قبول مراجع واقع شود اشکالی در ضمانت‌نامه‌های ارزی به وجود نخواهد آمد. 

جناب ظفری در این خصوص پیگیری خواهند نمود.

 

  • تسهیل در فراهم نمودن خدمات به کالاهای مرجوعی همراه مسافر

این مسئله در جلسه قبل توسط گمرک مطرح گردید. 

برخی افراد کالای ورودی به ایران داشته و امکان ترخیص آن را ندارند و در نتیجه کالا باید مرجوع شود. پس از مراجعه به شرکت‌های خدمات بار امکان دریافت بارنامه را نداشته و شرکت‌ها برای این نوع کالاها بارنامه صادر نمی‌نمایند. آقای ظفری در خصوص علت این مسئله پیگیر بودند. 

 

از طرف انجمن چنین توضیح داده شد که این نوع کالاها قابلیت ترخیص مجدد در گمرک مقصد را نداشته و گیرنده کالا نمی‌تواند این نوع کالاها را ترخیص نماید و به همین دلیل در گمرک مقصد باقیمانده و کلیه هزینه‌های معدوم سازی و یا برگشت کالا به مبدا به عهده شرکت خدمات بار قرار خواهد گرفت و فرستنده کالا مسئولیتی را قبول نمی‌نماید لذا شرکت‌های خدمات بار از قبول این نوع کالاها اجتناب می‌نمایند. 

 

آقای ظفری درخواست داشتند تا قوانین مترتب بر این نوع کالاها که عموماً به امارات و یا ترکیه مرجوع می‌شوند را از شرکت‌های خدمات بار دریافت نمایند و به متقاضیان مرجوع نمودن کالا ارائه دهند تا از حضور و پیگیری متعدد این نوع افراد در گمرک جلوگیری گردد.

 

  • ساماندهی حضور و تردد افراد در انبار صادرات گمرک،

این مسئله مورد قبول گمرک بوده اما به دلیل ساختار فعلی انبار صادرات در حال حاضر امکان کنترل افراد وجود ندارد اما مقرر شد با حاضر شدن ساختمان جدید در دست ساخت، تمهیداتی برای کنترل افراد حاضر در گمرکات ایجاد شود. 

 

  • مکانیزه کردن اسناد حمل و تسهیل در قبول کالاهای صادراتی و اسناد مرتبط توسط شرکت‌های خدمات بار

 

انجمن چنین مطرح نمود که در اکثر گمرکات سایر کشورها، جواز صادراتی کالا توسط شرکت‌های خدمات بار مجاز و دارای لوح سازمان، در سیستم گمرک قابل ثبت و ارائه به مشتری می باشد و درخواست بررسی این موضوع و ایجاد ساختارهای نرم‌افزاری لازم مطرح گردید.

با توجه به توضیحات جناب آقای ظفری، این مسئله در حال حاضر قابلیت اجرایی نداشته و در آینده چنانچه فرودگاه به منطقه آزاد تبدیل گردد امکان بررسی مجدد آن ممکن خواهد بود.

 

  • معرفی شرکت های عضو انجمن به مشتریان از طریق گمرک، 

انجمن چنین درخواست نمود که لیستی از شرکت‌های مجاز و دارای لوح سازمان در معرض دید متقاضیان ارسال کالا قرار گیرد تا مشتریان بتوانند با چنین شرکت‌هایی نسبت به ارسال کالای خود اقدام نمایند. این مسئله مورد بررسی گمرک قرار خواهد گرفت.

 

  • نقش شرکت‌های پست سریع در قبول کالاهای ورودی و بررسی قوانین و مقررات حاکم بر چگونگی حمل مرسولات پست سریع و ارتباط آن با حمل کالاهای تجاری

جناب آقای ظفری چنین توضیح دادند که شرکت‌های پست سریع فقط کالاهای نمونه را ترخیص نموده و بسیاری از کالاها بض انبار می‌شوند

 

  • امکان برقراری خدمت Air-to-Air از طریق فرودگاه امام برای کالاهای ترانزیتی خارجی

بر اساس نظر آقای ظفری مشکلی در خصوص چنین خدمتی وجود ندارد و اجرایی شده است.